Palágyi Eszter séf: Nem tudok más olyan országot Európában, ahol ennyire korrupt lenne a gasztronómia
A Michelin-csillagos séf szerint itthon mérgező a környezet, történelmi neveket tesz tönkre egy bizonyos kör, a szakértőket, ahogy őt is, pedig próbálják megfélemlíteni.
telex.hu
369 napja
Remek ételek sok kuszasággal – az Onyx Műhelyben ettünk
A Természetes Intelligencia menühöz annyi mindent gondoltak hozzá az ételeken túl, ami már zavart és ellentmondásokat okozott bennünk. Kenyértunkolás és hiperelegancia, modern dizájn és konzervatív főzés az Onyx Műhelyben. Étteremkritika.
telex.hu
379 napja
A magyar származású szakács, aki New Yorkban csinál divatot a palacsintából
Jeremy Salamon egyre menőbb kis brooklyni éttermében grízgaluskát, palacsintát és csirkepaprikást képzel újra. Húsleves kaporral? Szemléletmódja valószínűleg a legtöbb hazai háztartásban fröcsögő indulatokat váltana ki, ő azonban szerencsére elég messze van ahhoz, hogy semmiféle félelmet ne érezzen. Hamarosan megjelenő könyve kapcsán beszélgettünk vele.
telex.hu
386 napja
A legfurcsább spagettiszószt arról nevezték el, aki be akarta tiltatni a tésztát Olaszországban
A fasiszta propaganda sok mindent el akart törölni, még a tészta intézményét is. Bár ez nem sikerült, a kísérlet körüli botrányok eredménye egy minden addiginál különlegesebb tésztaszósz lett.
telex.hu
407 napja
Az agyunk összevész a gyomrunkkal a habzsolás fesztiválján
A Gourmet Fesztivál már nem a magyar gasztroforradalom ünnepe, de azért lehet jókat enni, csak sok idő és pénz kell hozzá, és így sem biztos, hogy nem fogunk pár órán belül a boldogságtól hányingerben szédelegni.
telex.hu
408 napja
Ha a makarónira rántott hús kerül, abból csak valami jó lehet
Senki nem tudja, mi van a milánói makaróniban, miért van rajta rántott hús, és az is rejtély, hogyan vagy mikor alakulhatott ki, és vajon köze van-e az amerikaiak verziójához. Milánói, finoman, otthon, gasztrosznobéria nélkül!
telex.hu
414 napja
Pacsni: a szeretni valóan amorf, leveles-ropogós péksüti, ami már nincs
A budapesti lakosság két részre oszlik: az egyik fele imádja a pacsnit, a másik felének fogalma sincs róla, mi az. Pedig évszázadokig fontos sütemény volt. Mivel nem kapható, megmutatjuk, hogyan készül otthon!
telex.hu
426 napja