A salátatekercs a földkerekség legjobb kánikulafogása

A salátatekercs a földkerekség legjobb kánikulafogása

Nyári tekercs, vietnámi tekercs: az étel, ami a legtökéletesebben képes minden friss ízt és állagot egy falatba tömöríteni. Tekergetni kicsit pepecs, de megéri.

#recept #nyár #gasztronómia #gasztro #főzőiskola

telex.hu logotelex.hu

362 napja

Bezár a Laurel, a Michelin-ajánlással is rendelkező budapesti étterem

Bezár a Laurel, a Michelin-ajánlással is rendelkező budapesti étterem

A Kertész utcai étterem július végéig még várja a vendégeit.

#budapest #gasztro #étterem #michelin #bezárás #laurel

telex.hu logotelex.hu

369 napja

Palágyi Eszter séf: Nem tudok más olyan országot Európában, ahol ennyire korrupt lenne a gasztronómia

Palágyi Eszter séf: Nem tudok más olyan országot Európában, ahol ennyire korrupt lenne a gasztronómia

A Michelin-csillagos séf szerint itthon mérgező a környezet, történelmi neveket tesz tönkre egy bizonyos kör, a szakértőket, ahogy őt is, pedig próbálják megfélemlíteni.

#séf #gasztro #vendéglátás #michelin-csillag #palágyi eszter

telex.hu logotelex.hu

369 napja

Egyre jobb a magyar fagyi, de meg is kell fizetni az árát

Egyre jobb a magyar fagyi, de meg is kell fizetni az árát

Kenve vagy gombócolva? Vanília- vagy hekkízű? Sok vagy jó? Válaszokat kaptunk a legégetőbb fagyis kérdéseinkre, és arra, miért ennyire más még mindig az olasz, mint a magyar fagylaltozás.

#gasztro #fagylalt #fagyizó #fagyizás #gelato

telex.hu logotelex.hu

375 napja

Requiem egy ramenért

Requiem egy ramenért

A héten bezár Budapest egyik legkülönlegesebb étterme, az Enso, ahol nemcsak nagyon jó rament ettünk, de vitatkozni is mindig tudtunk róla, és gyakran mozdított ki minket a megszokásainkból. Étteremnekrológ.

#gasztro #étterem #bezárás #ramen #japán konyha #enso #izakaja

telex.hu logotelex.hu

375 napja

Remek ételek sok kuszasággal – az Onyx Műhelyben ettünk

Remek ételek sok kuszasággal – az Onyx Műhelyben ettünk

A Természetes Intelligencia menühöz annyi mindent gondoltak hozzá az ételeken túl, ami már zavart és ellentmondásokat okozott bennünk. Kenyértunkolás és hiperelegancia, modern dizájn és konzervatív főzés az Onyx Műhelyben. Étteremkritika.

#gasztro #étterem #fine dining #onyx #étteremkritika

telex.hu logotelex.hu

379 napja

Feljön, összeesik, miért szívat minket a piskóta?

Feljön, összeesik, miért szívat minket a piskóta?

Varázsigékre van szükség, vagy aranytojást tojó tyúkra, cukrászdiplomára, esetleg szódásszifonra? Egyik sem, ennél sokkal egyszerűbb a helyzet, és az is kiderül, mi a nyári gyümölcsös piskóták titka.

#recept #gasztronómia #sütemény #gasztro #desszert #édesség #piskóta #piskótatekercs

telex.hu logotelex.hu

379 napja

Magyar macaronok kaptak menő francia elismerést

Magyar macaronok kaptak menő francia elismerést

A Chez Dodo nevű budapesti macaronozó már tíz éve népszerű, most a La Liste francia ranglista legjobb öt cukrászdája közé választották.

#gasztro #díj #cukrászda #étteremajánló #macaron

telex.hu logotelex.hu

385 napja

A magyar származású szakács, aki New Yorkban csinál divatot a palacsintából

A magyar származású szakács, aki New Yorkban csinál divatot a palacsintából

Jeremy Salamon egyre menőbb kis brooklyni éttermében grízgaluskát, palacsintát és csirkepaprikást képzel újra. Húsleves kaporral? Szemléletmódja valószínűleg a legtöbb hazai háztartásban fröcsögő indulatokat váltana ki, ő azonban szerencsére elég messze van ahhoz, hogy semmiféle félelmet ne érezzen. Hamarosan megjelenő könyve kapcsán beszélgettünk vele.

#interjú #gasztronómia #new york #gasztro #étterem #szakács #magyar konyha #jeremy salamon

telex.hu logotelex.hu

386 napja

Ha mákos guba kell, de nincs idő

Ha mákos guba kell, de nincs idő

Mákos guba + édes bundás kenyér = mákos bundás kenyér. Ez a forradalmi gubatechnika nem gondolja újra az édesség lényegét, megtartja a ropogós-szottyos állagot, de gyorsabb és egyszerűbb lesz.

#mák #recept #gasztronómia #gasztro #desszert #édesség #kalács #kifli #mákos guba

telex.hu logotelex.hu

389 napja

Meg lehet nyerni egy választást lángossal?

Meg lehet nyerni egy választást lángossal?

Ha a magyar politikusoknak egyetlen tuti kampányeszközt kellene választaniuk, az, úgy tűnik, a lángos lenne. Miben rejlik az olajos-maszatos lepény vonzereje, amitől azt várják, szimpatikusabbá válhatnak?

#gasztronómia #gasztro #önkormányzati választás 2024 #lángos

telex.hu logotelex.hu

395 napja

A barcelonai Disfrutar lett idén a világ legjobb étterme

A barcelonai Disfrutar lett idén a világ legjobb étterme

A brit Restaurant magazin listáján taroltak idén a spanyol és latin-amerikai éttermek.

#gasztronómia #barcelona #gasztro #étterem #spanyolország

telex.hu logotelex.hu

396 napja

Gerendai Károly vette meg és nyitja újra a Kádár Étkezdét

Gerendai Károly vette meg és nyitja újra a Kádár Étkezdét

Szinte csak a nyitvatartás változik.

#gazdaság #gasztro #étterem #gerendai károly #kádár étkezde

telex.hu logotelex.hu

397 napja

Megszeretni a pacalt

Megszeretni a pacalt

Meg lehet szeretni a pacalt? Hogyan nem lesz büdös? Miért készül belőle pörkölt, ha valójában nem is pirul, miért kell mellé köröm, és mi az az abálás? Minden körmös pacalos kérdést megválaszolunk.

#gasztro #köröm #csülök #pacal #pörkölt

telex.hu logotelex.hu

398 napja

A hitlerszalonna se nem náci, se nem zsír

A hitlerszalonna se nem náci, se nem zsír

Miből készülhet az étel, ami a történelem legborzalmasabb figurájának nevét viseli, mivel érdemelhette ki ezt a rettenetes büntetést, és egyáltalán mi az?

#észkombájn #adolf hitler #gasztro #világháború #élelmiszeripar #sütés #lekvár #hitlerszalonna

telex.hu logotelex.hu

401 napja

Nem akarok marhapörköltes lángost enni – Osváth Zsolt lángosozóját teszteltük

Nem akarok marhapörköltes lángost enni – Osváth Zsolt lángosozóját teszteltük

A Nagyi lángosba nemcsak minden magyar giccset öntöttek egybe, de több olyan főételt is egymásra pakoltak, amiknek nincs keresnivalójuk egymás közelében. Étteremteszt.

#gasztronómia #gasztro #étterem #osváth zsolt #lángos

telex.hu logotelex.hu

406 napja

A legfurcsább spagettiszószt arról nevezték el, aki be akarta tiltatni a tésztát Olaszországban

A legfurcsább spagettiszószt arról nevezték el, aki be akarta tiltatni a tésztát Olaszországban

A fasiszta propaganda sok mindent el akart törölni, még a tészta intézményét is. Bár ez nem sikerült, a kísérlet körüli botrányok eredménye egy minden addiginál különlegesebb tésztaszósz lett.

#olaszország #észkombájn #spagetti #gasztro #tészta #benito mussolini #fasizmus #pisztácia #futurizums #sugo marinetti

telex.hu logotelex.hu

407 napja

Az agyunk összevész a gyomrunkkal a habzsolás fesztiválján

Az agyunk összevész a gyomrunkkal a habzsolás fesztiválján

A Gourmet Fesztivál már nem a magyar gasztroforradalom ünnepe, de azért lehet jókat enni, csak sok idő és pénz kell hozzá, és így sem biztos, hogy nem fogunk pár órán belül a boldogságtól hányingerben szédelegni.

#gasztronómia #gasztro #michelin-csillag #étterem #fesztivál #fine dining

telex.hu logotelex.hu

408 napja

Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept

Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept

A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.

#gasztronómia #gasztro #főzőiskola #elronthatatlan receptek #zöldségek #rizs #zöldség-gyümölcs #ázsiai konyha #pirított rizs #wok

telex.hu logotelex.hu

409 napja

Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel – megvan az év fagylaltja

Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel – megvan az év fagylaltja

A helyszín Kecskemét tiszteletére egy külön sárgabarack kategóriában is összecsaptak a fagylaltkülönlegességek.

#verseny #gasztro #fagylalt #év fagylaltja

telex.hu logotelex.hu

409 napja

Ha a makarónira rántott hús kerül, abból csak valami jó lehet

Ha a makarónira rántott hús kerül, abból csak valami jó lehet

Senki nem tudja, mi van a milánói makaróniban, miért van rajta rántott hús, és az is rejtély, hogyan vagy mikor alakulhatott ki, és vajon köze van-e az amerikaiak verziójához. Milánói, finoman, otthon, gasztrosznobéria nélkül!

#gasztronómia #gasztro #tészta #olasz #menza #rántott hús #makaróni #milánói makaróni

telex.hu logotelex.hu

414 napja

Gigászi bébiangolna-szállítmányt koboztak el Kanadában

Gigászi bébiangolna-szállítmányt koboztak el Kanadában

Ázsiában kedvelt csemege, ezért hatalmas az értéke a kis halnak, a bűnözés is felfigyelt erre.

#gasztro #kanada #angolna #csempészet #szusi

telex.hu logotelex.hu

415 napja

A világon először kapott Michelin-csillagot mexikói tacós

A világon először kapott Michelin-csillagot mexikói tacós

Egy szelet frissen sült marhahús egy tortillán, lime és só. Ezt az ételt készítik egy apró tacostandban már több mint fél évszázada Mexikóvárosban.

#életmód #mexikó #gasztronómia #gasztro #michelin-csillag #mexikóváros #taco

telex.hu logotelex.hu

416 napja

Könyékig szaftos boldogság Pest új mexikói tacózójában

Könyékig szaftos boldogság Pest új mexikói tacózójában

A Múzeum körút új mexikói egységét teszteltük: minimalista étlap, erős ízek, húsos és vega verzió, gyors és jó taco a Takoban.

#gasztronómia #gasztro #tortilla #mexikói #étteremajánló #taco

telex.hu logotelex.hu

421 napja

Miért lesz minden étel finomabb kedves gombaspórákkal érlelt pasztától?

Miért lesz minden étel finomabb kedves gombaspórákkal érlelt pasztától?

Hogyan készül a világ egyik legjobb ízesítője, a miso paszta, mit csinálnak vele a gombaspórák és miért érdemes mindenkinek szeretni és használni otthon?

#gasztro #fermentálás #ázsiai #szójabab #fermentált #miso

telex.hu logotelex.hu

421 napja

Pacsni: a szeretni valóan amorf, leveles-ropogós péksüti, ami már nincs

Pacsni: a szeretni valóan amorf, leveles-ropogós péksüti, ami már nincs

A budapesti lakosság két részre oszlik: az egyik fele imádja a pacsnit, a másik felének fogalma sincs róla, mi az. Pedig évszázadokig fontos sütemény volt. Mivel nem kapható, megmutatjuk, hogyan készül otthon!

#gasztronómia #gasztro #vaj #péksütemény #pék #pacsni

telex.hu logotelex.hu

426 napja

A Telex szakácskönyvének ételei a Madhouse menüjén

A Telex szakácskönyvének ételei a Madhouse menüjén

Az Elfelejtett magyar konyha öt ételét dolgozta fel a Madhouse Bistro konyhája, olyan, a könyv nyomán készült kevésbé ismert fogásokat lehet kipróbálni, mint a Levelensült, a Bálmos és a Tárkonyos.

#gasztronómia #gasztro #étterem #szakácskönyv #madhouse

telex.hu logotelex.hu

431 napja

Még több cikk…