Néha jólesik egy Kőbányai, de meg kell ismerni a sörök izgalmas világát
Azon a pár közismert sörön kívül, amit tömegek fogyasztanak, többszázféle ízű, állagú, illatú sör létezik, a különleges sörök néha akár teljes ízprofilt is le tudnak fedni. Rebák Tibor sörfőzővel beszélgetünk.
telex.hu
155 napja
„Mi ezt otthon elmosogatjuk” – miért olyan kicsik a fine dining éttermek fogásai?
Nincs mit tenni, ha az ember kiadósat akar enni, akkor már csak kifőzdékbe és csárdákba járhat. Mi történt a világgal, hogy bizonyos éttermekben kisebbek az éttermi adagok? Makai Edina, a Salt étterem szakácsának vendégcikke.
telex.hu
187 napja
A világ legfinomabb kalácsának elkészítésébe bele lehet őrülni
Miért a panettone a legbonyolultabb kelt tészta a világon és hány év, mennyi aggodalom, pénz, alapanyag és munka kell egy működő módszer kifejlesztésébe? Már itthon is van igazi, kovászos, kézműves panettone, ami három napig készül.
telex.hu
193 napja
Négy könnyű zöldségebéd az óriási karácsonyi lakomák előtt
A karácsony előtti nap egyik kritikus kérdése, hogy mit együnk, ha később megint rengeteget kell majd enni. Tippjeink: nagyon színes és nagyon zöldséges saláta, sült zöldségek és egy végtelenül variálható leves.
telex.hu
195 napja
A dubaji csokoládénál sokkal jobb a desszert, amiből született
Az év csokihájpjának ötletadó ropogós tésztás-sajtos-pisztáciás desszertjét, a künefét még a csokinál is sokkal több értelme van elkészíteni, mert egyszerű, mégis izgalmas, ropogós, krémes, nyúlós, ragacsos édesség.
telex.hu
202 napja
Már nem kap a boltban dubaji csokit? Megmutatjuk, hogyan készítheti el otthon olcsóbban!
Nehezen érthető, hogy miért őrül meg a fél világ egy tábla csokiért, amiből darabos, zöld massza folyik, de inkább készítsék el otthon, mint hogy rosszat és drágát vegyenek. Adunk hozzá egy egyszerű receptet.
telex.hu
206 napja