Néha jólesik egy Kőbányai, de meg kell ismerni a sörök izgalmas világát

Néha jólesik egy Kőbányai, de meg kell ismerni a sörök izgalmas világát

Azon a pár közismert sörön kívül, amit tömegek fogyasztanak, többszázféle ízű, állagú, illatú sör létezik, a különleges sörök néha akár teljes ízprofilt is le tudnak fedni. Rebák Tibor sörfőzővel beszélgetünk.

#videó #podcast #interjú #alkohol #ital #gasztronómia #gasztro #sör #sörfőzés #ízfokozó #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

155 napja

A világ legjobb sörkorcsolyája kicsit bizarr

A világ legjobb sörkorcsolyája kicsit bizarr

Ecetes uborka, cékla, paprika, káposzta, oké, de ecetes tojás? Furcsán hangzik, de egyáltalán nem az, húsz perc aktív és három nap passzív idő kell neki, és a legklasszabb sörkorcsolya lesz belőle.

#gasztronómia #gasztro #tojás #sör #ecet #sörkorcsolya #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

155 napja

Ha annyit eszem, mint ő, én is sovány leszek?

Ha annyit eszem, mint ő, én is sovány leszek?

Több millió olyan videó van a neten, amiken azt látjuk, ki mit és mennyit eszik, ez pedig inkább rossz, mint jó hatással van nézői táplálkozására. Miért léteznek és hogyan működnek a „mit eszem egy nap” videók?

#tiktok #instagram #gasztronómia #diéta #gasztro #táplálkozás #evészavar #evésnapló

telex.hu logotelex.hu

157 napja

Tizenharmadik lett Magyarország az idei Bocuse d'Oron, a legjobb tál különdíjával

Tizenharmadik lett Magyarország az idei Bocuse d'Oron, a legjobb tál különdíjával

Őzgerincet, gyümölcsös köretet, töltött tésztát is kellett készíteni.

#gasztronómia #gasztro #bocuse d'or #kelemen roland #ötödik tál #töltött tészta

telex.hu logotelex.hu

160 napja

Nem az adalékanyagoktól lesz egészséges a vegán január

Nem az adalékanyagoktól lesz egészséges a vegán január

Egyre nagyobb a boltok vegántermék-választéka, de vajon azért éri meg növényi alapúan táplálkozni, hogy adalékanyagokat együnk? Mi van a vegán sajtban, a növényi felvágottban és a zsírtalan zsírban? Megnéztük.

#vegán #vegán étrend #gasztro #élelmiszeripar #vegán január #műhús #növényi

telex.hu logotelex.hu

160 napja

Lázár János arról tárgyal, hogy Svájcból vegyünk motorvonatokat

Lázár János arról tárgyal, hogy Svájcból vegyünk motorvonatokat

Lázár szerint míg nálunk 40-50 éves vonatok közlekednek, addig Svájcban 10 év után cserélik azokat.

#gazdaság #gasztronómia #vonat #lázár jános #élelmiszer #vasút #gasztro #csokoládé #svájc #gabonapehely #granola #müzli #ultrafeldolgozott élelmiszer #extrudált #feldolgozott

telex.hu logotelex.hu

161 napja

Feldolgozott helyett házit: csokipehely helyett csokimüzli

Feldolgozott helyett házit: csokipehely helyett csokimüzli

Népszerű, de sokszorosan feldolgozott, drága bolti termékek egészségesebben, finomabban, otthon. Elsőként a csokipelyheket váltjuk fel ropogós, magos, zabos házi müzlivel.

#gasztronómia #élelmiszer #gasztro #csokoládé #gabonapehely #granola #müzli #ultrafeldolgozott élelmiszer #extrudált #feldolgozott

telex.hu logotelex.hu

163 napja

Kegyetlen sóvárgás, de megéri: így szoktam le a cukorról

Kegyetlen sóvárgás, de megéri: így szoktam le a cukorról

Ha gyerekként süteményekkel tömnek minket, az súlyos cukorfüggőséget alakíthat ki. A leszokásban pedig nemcsak az elhatározás fontos, de a szenvedély kialakulásának okai is. Kollégánk személyes története.

#életmód #függőség #diéta #gasztro #leszokás #táplálkozás #cukor #édesség #cukormentes #cukorfüggés

telex.hu logotelex.hu

168 napja

Hogyan lehet csökkenteni a cukrot sütés-főzésnél, és hogyan nem?

Hogyan lehet csökkenteni a cukrot sütés-főzésnél, és hogyan nem?

A cukor nem csak az ízért, az állagért is felel sütéskor, ennek ellenére lehet olyan édességeket készíteni, amikben nagyon kevés vagy semennyi cukor sincs. Tippek cukorlejövéshez.

#recept #gasztronómia #gasztro #cukor #alma #mazsola

telex.hu logotelex.hu

168 napja

Megsütöttük az internet kedvenc süteményét, a fahéjas-pudingos rudat

Megsütöttük az internet kedvenc süteményét, a fahéjas-pudingos rudat

A magyar internet legkedvencebb receptje – sőt, legkedvencebb dolga mind közül – egy kicsit értelmetlen sütemény. Megsütöttük, majd igyekeztünk értelmet csiholni bele.

#facebook #recept #internet #gasztronómia #gasztro #kelt tészta #puding

telex.hu logotelex.hu

168 napja

Ha egy receptben rengeteg sajt van, azzal baj nem lehet

Ha egy receptben rengeteg sajt van, azzal baj nem lehet

Egy sajtos, krémes mártásban sülne a tészta, ha amerikai sajtos makaróni lenne, de helyette karfiol kerül alá, ami még az eredetinél is jobb.

#recept #vegetáriánus #gasztronómia #gasztro #sajt #zöldség #húsmentes #karfiol

telex.hu logotelex.hu

169 napja

Szegény országnak nincsenek híres sajtjai

Szegény országnak nincsenek híres sajtjai

Miért az olcsó trappista még mindig a legnépszerűbb hazai sajtféle, miért olyan bonyolult és drága művelet a sajtkészítés, miként teszi minden hely levegője egyedivé saját sajtjait? Hogyan lesz igazi és műanyag a sajt?

#videó #podcast #interjú #gasztronómia #kémia #gasztro #sajt #tejtermék #ízfokozó #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

169 napja

Ha már úgyis salátán kell élni, tegyünk bele sült krumplit is

Ha már úgyis salátán kell élni, tegyünk bele sült krumplit is

Januárban mindenki salátázik, a mai trendek szerint viszont a salátákba bekerül a hűtőszekrény teljes tartalma. Hogyan lehet az észszerűség határain belül szép, izgalmas és laktató salátákat készíteni?

#recept #gasztronómia #gasztro #brokkoli #kelbimbó #saláta #sült krumpli #cékla #árpagyöngy

telex.hu logotelex.hu

171 napja

Az olasz konyha csak egy mítosz?

Az olasz konyha csak egy mítosz?

Kiderül a Deutsche Welle összeállításából.

#deutsche welle #olaszország #gasztronómia #gasztro #olasz konyha

telex.hu logotelex.hu

176 napja

Bezár a Most Kortárs Bisztró

Bezár a Most Kortárs Bisztró

A tulajdonosok nem indokolták meg, miért húzzák le a rolót.

#gasztro #bezárás #tulajdonosok #most kortárs bisztró #roló húzás

telex.hu logotelex.hu

180 napja

„Mi ezt otthon elmosogatjuk” – miért olyan kicsik a fine dining éttermek fogásai?

„Mi ezt otthon elmosogatjuk” – miért olyan kicsik a fine dining éttermek fogásai?

Nincs mit tenni, ha az ember kiadósat akar enni, akkor már csak kifőzdékbe és csárdákba járhat. Mi történt a világgal, hogy bizonyos éttermekben kisebbek az éttermi adagok? Makai Edina, a Salt étterem szakácsának vendégcikke.

#gasztronómia #gasztro #michelin-csillag #szakács #fine dining #salt budapest

telex.hu logotelex.hu

187 napja

A péknének semmi köze a csülökhöz

A péknének semmi köze a csülökhöz

A szilveszteri csülök lassan, lassan, aztán nagyon gyorsan készül egyszerre omlósra és pirosra, teljesen mindegy, tett-e vele bármit a pékné.

#recept #gasztronómia #gasztro #főzőiskola #elronthatatlan receptek #kezdőknek

telex.hu logotelex.hu

188 napja

A világ legfinomabb kalácsának elkészítésébe bele lehet őrülni

A világ legfinomabb kalácsának elkészítésébe bele lehet őrülni

Miért a panettone a legbonyolultabb kelt tészta a világon és hány év, mennyi aggodalom, pénz, alapanyag és munka kell egy működő módszer kifejlesztésébe? Már itthon is van igazi, kovászos, kézműves panettone, ami három napig készül.

#karácsony #gasztronómia #gasztro #édesség #kalács #olasz konyha #panettone

telex.hu logotelex.hu

193 napja

Mítosz vagy valóság: a halrecept, amit csak sózni kell

Mítosz vagy valóság: a halrecept, amit csak sózni kell

A gravlax az egyik legszebb ünnepi étel, receptje olyan egyszerű, hogy karácsonyi csodának tűnik, hiszen csak só, cukor meg némi fűszer kerül a halra, várni kell pár napot, és kész.

#karácsony #gasztronómia #gasztro #lazac #só #kapor #gravlax

telex.hu logotelex.hu

194 napja

Lehet-e svéd húsgolyó a karácsonyi menüben töltött káposzta helyett?

Lehet-e svéd húsgolyó a karácsonyi menüben töltött káposzta helyett?

Gasztroműsorunk személyes hangvételű karácsonyi különkiadása. Szabad-e elhagyni a halászlevet és hogyan lehet tömény zsír és cukor nélkül, ügyes trükkökkel megúszni a karácsonyi főzést?

#karácsony #videó #podcast #interjú #halászlé #gasztronómia #karácsonyi menü #bejgli #gasztro #kalács #ponty #töltött káposzta #ízfokozó #mákos guba #telex ízfokozó #karácsonyi ételek

telex.hu logotelex.hu

194 napja

Négy könnyű zöldségebéd az óriási karácsonyi lakomák előtt

Négy könnyű zöldségebéd az óriási karácsonyi lakomák előtt

A karácsony előtti nap egyik kritikus kérdése, hogy mit együnk, ha később megint rengeteget kell majd enni. Tippjeink: nagyon színes és nagyon zöldséges saláta, sült zöldségek és egy végtelenül variálható leves.

#karácsony #recept #gasztronómia #gasztro #zöldség #leves #saláta

telex.hu logotelex.hu

195 napja

A dubaji csokoládénál sokkal jobb a desszert, amiből született

A dubaji csokoládénál sokkal jobb a desszert, amiből született

Az év csokihájpjának ötletadó ropogós tésztás-sajtos-pisztáciás desszertjét, a künefét még a csokinál is sokkal több értelme van elkészíteni, mert egyszerű, mégis izgalmas, ropogós, krémes, nyúlós, ragacsos édesség.

#közel-kelet #gasztronómia #gasztro #sajt #desszert #édesség #szirup #pisztácia #közel-keleti konyha

telex.hu logotelex.hu

202 napja

Kezdők kelt tésztája: a legfoszlósabb, legillatosabb kuglóf

Kezdők kelt tésztája: a legfoszlósabb, legillatosabb kuglóf

A kuglóf nem unalmas, morzsálódó szomorúság, hanem egy könnyen elkészíthető, nagyon foszlós, nagyon lágy kelt tészta, amit most karácsonyosra vettem egy rendes adag kardamommal.

#karácsony #kuglóf #gasztronómia #sütemény #gasztro #desszert #édesség

telex.hu logotelex.hu

203 napja

Megettük az amerikai álompulykát

Megettük az amerikai álompulykát

Nálunk nincs hálaadás, de a színes, zöldségekkel, szósszal, töltelékkel teli sült pulykás tál karácsonyra is tökéletes menü. Már tudjuk, hogyan marad szaftos egy négykilós pulyka, és mi kell még hozzá.

#karácsony #pulyka #karácsonyi menü #gasztro #édesburgonya #kelbimbó #hálaadás #töltelék #karácsonyi vacsora #gravy

telex.hu logotelex.hu

204 napja

Hogy hívjuk? Burek, börek vagy birek? És melyik országban együk?

Hogy hívjuk? Burek, börek vagy birek? És melyik országban együk?

A Deutsche Welle riporterei Délkelet-Európa több országában is letesztelték a választékot.

#deutsche welle #gasztronómia #gasztro #balkán #burek #börek

telex.hu logotelex.hu

205 napja

Már nem kap a boltban dubaji csokit? Megmutatjuk, hogyan készítheti el otthon olcsóbban!

Már nem kap a boltban dubaji csokit? Megmutatjuk, hogyan készítheti el otthon olcsóbban!

Nehezen érthető, hogy miért őrül meg a fél világ egy tábla csokiért, amiből darabos, zöld massza folyik, de inkább készítsék el otthon, mint hogy rosszat és drágát vegyenek. Adunk hozzá egy egyszerű receptet.

#recept #gasztronómia #gasztro #csokoládé #desszert #édesség #pisztácia #dubaji csokoládé

telex.hu logotelex.hu

206 napja

A süteményfalat, amiben minden összeáll: ilyen a legjobb isler

A süteményfalat, amiben minden összeáll: ilyen a legjobb isler

Az isler a linzerek között a királynő, minden, amit omlós tésztával el lehet érni, de hogyan lesz tökéletes az állaga, mitől marad egyben, és hogyan lesz szép a bevonat?

#karácsony #recept #gasztronómia #gasztro #csokoládé #vaj #lekvár #linzer #isler

telex.hu logotelex.hu

207 napja

Még több cikk…