5 airfryeres recept, amit már a gyerekek is simán elkészítenek
Nincs ötleted, mivel kösd le a gyerekeket a nyári szünetben? Mutatunk 5 szuper airfryer receptet, amit már a kisebbek is elkészíthetnek egy kis segítséggel. Így lesz a főzésből közös élmény és finom falatok sora!
rtl.hu
46 órája
Így választottak nagyszüleink is: 5 régi trükk a mézédes dinnyéhez
Hiába néz ki jól, a dinnye könnyen becsaphat a külsejével. A nyár kedvenc gyümölcse íztelenné vagy kásássá válhat, ha rosszul választunk. Mutatjuk, mire figyelj vásárláskor: a folt, a hang, a szár és még sok apróság segít eldönteni, melyik dinnye lesz igazán érett és lédús.
rtl.hu
6 napja
Egy Michelin-csillagos séf, aki a gyerekkorod ízeit hozza vissza – ilyen a SALT étterem belülről
Tóth Szilárd neve nemcsak a Konyhafőnökből lehet ismerős: a budapesti SALT étterem séfjeként már Michelin-csillagot is szerzett, most pedig az RTL+ képernyőin mutatja meg, milyen, amikor az emlékek ízei új életre kelnek. A farm-to-table koncepcióra épülő, letisztult fine dining élmény nemcsak a hasat, hanem a szívet is megérinti – és még a fenntarthatóságra is figyel. Megmutatjuk, hogy mitől igazán egyedülálló az étterem koncepciója és víziója!
rtl.hu
13 napja
Fördős Zé egyszer már megmentette az Ingatlanvadászok új vevőjét
Csányi Karin most álmai otthonát keresi, ahol minden cipője kényelmesen elférhet a szekrényeiben. Azonban nem ez a gardrób vészhelyzet az első olyan probléma, amiben segítségre volt szüksége. Korábban A Konyhafőnök castingján sietett a segítségére Fördős Zé, ahol együtt köpülték a vajat a stúdióban. Az igazán szemfülesek pedig még Az Árulók civil évadában is drukkolhattak a vállalkozónak. Az RTL+ Premiumon már elérhető ez a rész.
rtl.hu
19 napja
A tökéletes burger anatómiája – Street Kitchen Fesztivál a Dürer Kertben
Három napon át, péntektől vasárnapig tart a formabontó Street Kitchen Fesztivál a Dürer Kertben, ahol gasztroélmények és izgalmas programok várják a látogatókat. Több mint 20 vendéglátóhely kínálja különleges ételeit, köztük a tökéletes burger titkát is bemutatják. A család minden tagjára gondoltak, a gyerekektől kezdve a négylábú kedvenceken át a kutyabarát fesztiválon agility pályával és örökbefogadható kutyusokkal az Eszkuláp Állatvédő Egyesülettől. A Street Kitchen sztárjai, köztük Fördős Zé és Li Mengyi is személyesen jelen lesznek, hogy a gasztrokalandot még különlegesebbé tegyék.
rtl.hu
20 napja
Vendéglátás a Covid után: drágulás, munkaerőhiány és a lángos reneszánsza
Vajda Pierre ételkritikus szerint, kiderült, hogy a vendéglátás valóban szakma, amihez érteni kell. A Covid után megtorpant a vendéglátó szektor, a fogyasztói szokások pedig gyökeresen megváltoztak. Egy átlagos étteremben egy négytagú család akár 50 ezer forintot is ott hagyhat, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak. Pierre szerint visszatért a retró hullám, lángossal árasztják el a Balatont és Budapestet, annak ellenére, hogy egyszer már túlléptünk ezen a trenden. A vendéglátásban ma is jelen van a silány nyersanyag, a hozzá nem értés és a hiányzó technológia, ráadásul munkaerőből is komoly hiány van. Az éttermeknek ezért minőséget kell nyújtaniuk, ha fenn akarnak maradni.
rtl.hu
21 napja
Villásreggeli szakértő vagy? Teszteld a The Floor játékosaival!
Barbara és Dávid a „Villásreggeli” kategóriában mérték össze gasztronómiai tudásukat. A gond csak az volt, hogy egy brunch alkalmával végtelen számú lehetőséget találhatunk az étlapon, így ennek megfelelően a The Floor feladványai között is. Nézd vissza a The Floor legújabb részeit az RTL+ kínálatában!
rtl.hu
35 napja
Lerántjuk a leplet a pizza és a spaghetti körüli kamu legendáról (is)
Valóban Marco Polo hozta volna a spagettit Kínából? A risotto alla Milanese-t tényleg egy szerelmes üvegablakos inas találta fel? És a pizza Margherita tényleg az olasz királynőről kapta a nevét? Ha igen, van egy rossz, de legalább izgalmas hírünk: ezek többnyire csak jól hangzó legendák…
rtl.hu
50 napja
A magyar gasztronómia sokszínűségét ünnepli a 2025-ös Gourmet Fesztivál
Kedvencek, újdonságok, családi programok és több mint 200 étel – így tér vissza az MBH Bank Gourmet Fesztivál május utolsó hétvégéjén a Millenárisra. Idén egy nappal hosszabb lesz a gasztroünnep, ahol közel 100 kiállító kínálja majd ikonikus és vadonatúj fogásait. A fesztiválon minden a kedvencekről szól, és már csütörtök délután megnyílik a kapu a tudatos hedonisták előtt.
rtl.hu
54 napja
Új korszak az RTL konyhájában – visszatér a Sárközi–Fördős–Rácz trió?
Új főzőműsorral indít az RTL! A Konyhafőnök a maga 11 évadával szép korszakot tudhat magáénak, a csatorna most mégis hátrahagyja az ismert séfeket és frissebb, edukatívabb irányba vált. Fördős Zé, Rácz Jenő és Sárközi Ákos is mellékvágányra került, de akkor ki lesz vajon a műsorvezető?
rtl.hu
59 napja
Világsztároknak és szupergazdagoknak főzni: egy gasztroszakértő élményei
Jennifer Lopez júliusban az MVM Dome-ban koncertezik. A világsztár Michelin-csillagos menüt és bio italokat rendelt, a magyar csapat pedig már gőzerővel válogatja, mivel tudnák levenni a lábáról. J.Lo különösen kedveli a francia és mexikói konyhát. Hampuch Zsolt gasztroszakértő pontosan tudja, milyen érzés sztároknak főzni. „Robert De Niro volt a kedvencem” – mesélte a Reggeli című műsorban. Volt azonban olyan híresség is, akinek a kívánságait túl bonyolultnak találta, ezért nem vállalta el a felkérést. A legextrémebb élménye egy sejkhez köthető: ő mindössze tíz órát töltött abban a szállodában, ahol Zsolt és csapata dolgozott. A sejk az egész hotelt kibérelte, de végül semmit sem evett.
rtl.hu
69 napja
Meglepő trükkök Tom Kerridge konyhájából az RTL Otthonon!
Április 26-án az RTL Otthon csatornán egy izgalmas premier érkezik: Tom Kerridge főzőiskolája! A Michelin-csillagos séf új műsora igazi kincs minden gasztronómia iránt érdeklődő számára, legyen szó kezdő vagy haladó szakácsokról. Tom célja, hogy a nézőket inspirálja az egészségesebb étkezésre, és megmutassa, hogy a zöldségek és a friss alapanyagok felhasználásával nemcsak tápláló, de isteni fogásokat is készíthetünk.
rtl.hu
74 napja
Az RTL OTTHON áprilisi gasztroműsor-kínálata garantáltan ráhangol a tavaszra!
Engedd be a tavaszt a konyhádba! Az RTL OTTHON áprilisi műsorai minden gasztro-rajongónak kínálnak ínyencséget az étlapról, ugyanis Jamie Oliver és Gordon Ramsay kajái, a Top Séf című műsor új évadai és egy premier, a Tom Kerridge főzőiskolájának epizódjai kerülnek terítékre és teszik még izgalmasabbá a tavaszt áprilisban. A menü mindenki számára tartogat majd meglepetéseket, legyen szó egyszerű, de annál finomabb tavaszi receptekről vagy a legnagyobb séfcsatákról.
rtl.hu
88 napja
Vendégségben egy híres koppenhágai séf otthonában – Exkluzív
A dán Noma étterem egykori séfje mára világszerte ismert arc, aki íróként is sikeres. David Zilber otthonában jártunk Koppenhágában, hogy beszélgessünk fermentálásról, lakberendezésről és arról, hogy mit jelent számára az otthon fogalma. Tarts velünk!
rtl.hu
111 napja
A gasztroszínház világába kóstol bele Sárközi Ákos
Sárközi Ákos, Michelin-csillagos séf életében mindig is kiemelt szerepet kapott a művészet minden formája. Az éttermében nemcsak az ő kulináris alkotásait találjuk, hanem Évi festményei és a színház is helyet kapnak. Most pedig egy új projektje révén a Gasztroszínház világába is belekóstol.
rtl.hu
159 napja
Bableves – az igazi magyaros kedvenc
A habart bableves az egyik legjobb választás, ha tartalmas és ízekben gazdag fogásra vágysz. Ez a klasszikus recept minden falatja a házias konyhát idézi, miközben a tejfölös habarás lágy krémességet ad az ételnek. Ideális választás hűvös napokon vagy akár egy hétvégi családi ebédhez.
rtl.hu
159 napja
Villámgyors vacsora: Tepsis karfiol és csokis tiramisu
Dobd fel az estét két bombabiztos recepttel! A fűszeres, aranybarnára sült tepsis karfiol tökéletesen harmonizál a poharas csokoládés tiramisuval. Könnyen elkészíthető, mégis lenyűgözően finom – vacsora és desszert, ami után mindenki repetázni fog!
rtl.hu
160 napja
„Perverz élvezet ez a sült krumpli-fagyi kombó” – léteznek gasztrobűnök, melyek merényletek a jóízlés ellen?
Sült krumpli fagyival, sajtos gulyás, mogyorókrémes lángos – megannyi meglepő párosítás, de vajon léteznek gasztrobűnök? Wossala Rozina több meglepő ételpárosítással találkozott már, számára néha azért beleférnek bűnös élvezetek és nem retten meg egy boroskólától sem. Ennek ellenére azt vallja, hogy vannak olyan ételek és híres specialitások melyeknél nem véletlenül elengedhetetlen a tradíciók követése. Hogy melyek ezek, az kiderül a Fókusz fenti riportjából.
rtl.hu
286 napja
Az ételművésztől a Szindbádig: ízorgiák a filmvásznon
Kreatív, szexi és trendi a filmekben, mi az? Az étel, ételkészítés mindig is megkülönböztetett szerepet töltött be a vizuális művészetekben, mivel általa megfogható és fogyasztható formába önthetők az érzések és gondolatok mélyebb rétegei. Az ételkészítés olyan, mint az élet, tőlünk függ, mit rakunk bele – szokták mondani, Dudás Viktor filmszakértő pedig a Reggeliben beszélt arról, miért kulcsfontosságú sokszor a filmekben az étkezés, és miért válhatott egy-egy filmes étel ikonikussá. Ki ne emlékezne a L'ecsó-ra, a Csokoládéra vagy éppen Az ételművészre – de ott van a Szindbád, amiben szintén mindig nagyon jókat esznek. De tényleg olyanok vagyunk, ahogyan eszünk?
rtl.hu
288 napja
Ilyen a világ legnagyobb japán ételfesztiválja: 50 ezren mentek el megtornáztatni az ízlelőbimbóikat
A japánok nemcsak a szupergyors és pontos vasutakról, de elképesztő gasztronómiai fogásaikról is híresek. Amíg mi a gulyáslevesre és a pörköltekre esküszünk, a szigetország étellistája olykor érdekesnek és gyomorforgatónak tűnhet a számunkra. De egy biztos, meghízni nehezen tudunk a japán ételektől és nem azért, mert nem ízlenek. Fontos számukra, hogy egészséges hozzávalókból főzzenek és hogy minél érdekesebbnek tűnjenek az ételek. New Yorkban, a japán ételfesztiválon ilyenből akadt bőven.
rtl.hu
314 napja
Gasztronómia és kincskeresés augusztusban az RTL OTTHON műsorán
Kutass kincsek után, és kóstolj bele a világba az RTL OTTHON augusztusi kínálatával! Minden, amit szeretsz, egy helyen: ízek, kalandok, kincsek. A csatorna minden nap különleges, inspiráló műsorokkal várja nézőit, hogy még izgalmasabbá és ízletesebbé tegye a nyarat.
rtl.hu
342 napja
A New York Times felfedezte a mákos tésztát, fura módszerrel készítik
Az amerikai lap főzős melléklete rácsodálkozott a 16. századi eredetű paraszti ételre, ami négy egyszerű hozzávalóval félóra alatt elkészíthető. A receptben azonban volt egy magyar szemmel meglepő elem. Annyi biztos, hogy olimpikonoknak nem tanácsolt verseny előtt fogyasztani a finomságot.
rtl.hu
346 napja
Tarantula, skorpió és lárvás lépesméz – Debóra és Balázs a világ legfurcsább ételeit kóstolják végig
Hamza Debóra és szerelme, Dér Balázs hat hónapja gondolt egy nagyot, és hátrahagyták Magyarországot, hogy belekóstoljanak a világ összes többi részébe. Szó szerint. Nemcsak lelkileg készültek fel a nagy útra, hanem az ízlelőbimbóikat is bemelegítették előtte, mert amiket a világ legeldugottabb helyein kóstolnak, abban sokszor nincsen köszönet. Tulajdonképpen arra vállalkoztak, hogy végigeszik a Föld legundorítóbb és legfurcsább ételeit.
rtl.hu
348 napja
Így készül a hekkízű fagyi – ön kipróbálná?
A csoki-vanília-puncs szentháromság már a múlté, van helyette hekkízű fagylalt, amit utána egy sajtos-tejfölös lángos ízű gombóccal is lefojthatnak az ínyencségek kedvelői. Pálfi Attila díjnyertes fagylaltkészítő megmutatta, mi minden kerül a halas desszertbe. A Fókusz riportjában áttekintjük a fagylalttörténelmet is, és kiderül az is, milyen ízű fagyi a magyarok kedvence.
rtl.hu
353 napja
Dinnyekisokos: így kell kiválasztani a tökéleteset
Meggyes Milán dinnyetermelő a Reggeliben mondta el, hogyan kell kiválasztani a tökéletes dinnyét. És most nem a kopogtatásra gondolunk. A csillogós a legjobb, vagy a kerek? Legyenek rajta csíkok, vagy sem? Részletek a videóban.
rtl.hu
353 napja
Kilométeres palacsintakígyóval döntött rekordot Komárom, a hétvégére pedig ismét gasztrofesztivállal készülnek (X)
Már korábban is szóba került a Reggeliben, hogy Komárom újabban az egyik leginnovatívabb magyar gasztroközpont lett: négy éve a Komáromi Kisleánnyal ők adták az Ország Tortáját, idén pedig megalkották a Jókai Palacsintát, amivel rögtön rekordot is döntöttek: 1010 méter hosszú palacsintakígyót tekertek, mely két óráig készült, de percek alatt elfogyott. Mint azt Radics Gábor, a komáromi városmarketing-igazgató a Reggeliben elmondta, ezzel nincs vége a programoknak, a hétvégén hatalmas gasztrofesztivállal készülnek, a részletekről pedig többet is elárult a fenti beszélgetésben.
rtl.hu
377 napja
Rácz Jenő: A csillagokat is lehozom azoknak, akik megfelelnek
Rácz Jenő étterme évek óta egyre magasabbra tör a szakmában, sorra halmozza az elismeréseket. A sztárséf forgat, főz, alkot, irányít és minden részletre odafigyel, hogy az általa felállított minőség sziklaszilárd legyen. De mi lehet a sikere titka? Az rtl.hu-nak mesélt arról is, hogy milyen vezetőnek tartja magát, hogyan viselkedik a beosztottjaival és miként álmodja meg az új ételeit.
rtl.hu
396 napja
Menü