A ramen és a szürcsölés filozófiája

A ramen és a szürcsölés filozófiája

Gasztropodcastunk második évadának első adásában a földkerekség legizgalmasabb leveséről, a ramenről lesz szó, leturmixolt egész malaccal, instant leveses élményekkel és finom hazai ramenekkel.

#podcast #gasztronómia #gasztro #leves #ramen #japán konyha #ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

296 napja

Jön az Ízfokozó második évada: ramen, kenyér, zöldség, süti

Jön az Ízfokozó második évada: ramen, kenyér, zöldség, süti

Folytatódik a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, ami most már nem csak hallható, de látható is lesz, sőt, szakértő vendégekkel fogunk beszélgetni fontos gasztronómiai kérdésekről.

#podcast #gasztronómia #gasztro #szakács #telex ízfokozó

telex.hu logotelex.hu

297 napja

Egyméteres, zötykölődő konyharészen főz, miközben a luxusvonattal elszáguld az Alpok mellett

Egyméteres, zötykölődő konyharészen főz, miközben a luxusvonattal elszáguld az Alpok mellett

Egy luxusvonat szűk konyháján heteken át fine dining menüket főzni komoly erőpróba. Cserébe egyik nap olasz kagyló, másik nap svájci sajt lehet a menün, és megszűnik a valóság. A Golden Eagle luxusvonat konyhafőnöke árulta el a munkája rejtelmeit.

#fotó #gasztronómia #luxus #vonat #gasztro #étterem #szakács #fine dining

telex.hu logotelex.hu

302 napja

Így készült a csülkös pacal és a lecsó a Telex 4. születésnapján – recept!

Így készült a csülkös pacal és a lecsó a Telex 4. születésnapján – recept!

Közkívánatra: annyira sokan kérték, hogy közöljük a szeptember 1-jei születésnapi bográcsozás receptjeit, hogy a kattintás után bárki beteheti a saját bográcsába még ezen az örök nyáron.

#recept #gasztronómia #gasztro #telex #lecsó #csülök #pacal #bogrács

telex.hu logotelex.hu

306 napja

Egy csomag zabpehely, ötféle szuper tízórai

Egy csomag zabpehely, ötféle szuper tízórai

Az iskolakezdéssel ismét itt vannak a félálomban kenyérkenegetős reggelek. Amikor épp nem szendvics, akkor mi? Erre a kérdésre mutatunk megoldásokat, méghozzá egy kulcsalapanyagból.

#gasztronómia #iskola #gasztro #palacsinta #gofri #zab #uzsonna #tízórai #zabkása #zabkeksz

telex.hu logotelex.hu

308 napja

Mogyoróvajastól a dinnyésig: megfőztük a Telex-olvasók legvadabb lecsóit

Mogyoróvajastól a dinnyésig: megfőztük a Telex-olvasók legvadabb lecsóit

Arra kértük az olvasóinkat, hogy küldjék el nekünk legmerészebb lecsóikat. A beérkezett receptekből sokat kipróbáltunk a nagy magyar lecsóbéke jegyében. Egészen meglepő ötletek is remekül sültek el.

#nyár #gasztronómia #gasztro #paradicsom #paprika #lecsó

telex.hu logotelex.hu

310 napja

Hogyan lett hat kézműves pékségből tíz év alatt száz?

Hogyan lett hat kézműves pékségből tíz év alatt száz?

Az első és a tizedik Kenyérlelke fesztivál között eltelt években a gasztroforradalom legpozitívabb hájpjává nőtte ki magát a kovászos kenyér mozgalma. Hogyan lettek lelkes házi pékekből pékségek, és hova tovább?

#gasztro #kenyér #pékség #kovász #pék #kovászos kenyér #kézműves kenyér #a pék #kenyérlelke #szabi

telex.hu logotelex.hu

315 napja

Fagyiburger, popcornos fagyi és minden, amitől egy doboz bolti fagyi emlékezetes marad

Fagyiburger, popcornos fagyi és minden, amitől egy doboz bolti fagyi emlékezetes marad

A bolti fagyi unalmas dolog, egészen addig a pillanatig, míg nem szórunk, adunk, öntünk rá valamit, amitől érdekelni kezdi majd azt, aki elé letesszük. Tahini? Popcorn? Sült szilva? Mi mehet még a fagylaltra?

#recept #nyár #gasztronómia #gasztro #fagyi #fagylalt

telex.hu logotelex.hu

318 napja

A legendás módszer, amivel magától készül el a kenyér

A legendás módszer, amivel magától készül el a kenyér

A csodarecept semmi újat nem talált fel, mégis elindított egy olyan folyamatot, ami miatt mára sokkal többen ismernek, keresnek, vagy készítenek jobb kenyereket. Hasznos módszer-e a dagasztás nélküli kenyér?

#gasztronómia #gasztro #főzőiskola #elronthatatlan receptek #kenyér #kezdőknek #augusztus 20. #házi kenyér #szent istván nap

telex.hu logotelex.hu

321 napja

Bográcsozz az Ízfokozó podcast stábjával

Bográcsozz az Ízfokozó podcast stábjával

Ács Bori és Keve Marci a Telex 4. szülinapi buliján két bogrács alá gyújt majd be a Dürer Kertben szeptember 1-én vasárnap.

#gasztro #dürer kert #ízfokozó #ács bori #telex4

telex.hu logotelex.hu

326 napja

Lehet paprikás csirkét is egymással megosztva enni úgy, mint a humuszt?

Lehet paprikás csirkét is egymással megosztva enni úgy, mint a humuszt?

A Dobrumba új, laza műfajt hozott a budapesti vendéglátásba, ami addig nem volt. Hét év után a harmadik, meglepő módon hazai ételeket kínáló helyüket nyitják. A tulajdonosokkal beszélgettünk.

#interjú #közel-kelet #gasztro #vendéglátás #étterem #magyar konyha #étteremajánló #dobrumba #humusz #mezze

telex.hu logotelex.hu

331 napja

Csak akkor lakhatsz jól a Sziget budget foodjaival, ha szerencsésen választasz

Csak akkor lakhatsz jól a Sziget budget foodjaival, ha szerencsésen választasz

Megemelték a pénztárcabarát ételek árát a Szigeten, cserébe nagyobbak lettek az adagok. A biztos választás a rántott hús vagy a töltött paprika. A megkérdezett vendéglátósok szerint azért nem problémamentes a koncepció.

#after #teszt #sziget #gasztro #fesztivál #sziget 2024 #budget food

telex.hu logotelex.hu

332 napja

Tiramisu: a desszert, ami felér egy élénkítőszerrel

Tiramisu: a desszert, ami felér egy élénkítőszerrel

Bár az emberiség évszázadok óta szeret piskótákat krémekkel rétegezni, a tiramisu tényleg egyedi. Mégsem valószínű, hogy egy bizonyos ember találta volna fel. Téli és nyári, gyerek- és felnőttbarát verziókat mutatunk.

#gasztro #desszert #édesség #tiramisu #olasz konyha

telex.hu logotelex.hu

335 napja

Prés a centrifuga ellen – gyümölcslékészítő gépeket versenyeztettünk

Prés a centrifuga ellen – gyümölcslékészítő gépeket versenyeztettünk

Melyik a legalkalmasabb konyhai eszköz gyümölcs- és zöldséglevek készítésére? Mit tudnak a centrifugák és lassú prések? Megnéztük, megmértük, pontosan melyik gép mennyi levet és rostot állít elő ugyanannyi alapanyagból.

#nyár #gasztro #gyümölcs #zöldségek #háztartási gépek #zöldség-gyümölcs #zeller #répa #káposzta #cékla #gyümölcslé #zöldséglé

telex.hu logotelex.hu

336 napja

A Mákvirág lett idén Magyarország Tortája

A Mákvirág lett idén Magyarország Tortája

A mákos-feketeribizlis-fekete szezámos tortára augusztus 19-től lehet rárepülni.

#sütemény #torta #gasztro #augusztus 20. #ország tortája #eredményhirdetés

telex.hu logotelex.hu

340 napja

Szőlőlevélbe ágyazott töltött káposzta az év strandétele

Szőlőlevélbe ágyazott töltött káposzta az év strandétele

Idén nyáron is körbejárta egy gasztrozsűri a Balatont, hogy kiválassza az ételt, amit hekk helyett kéne ennünk.

#balaton #gasztronómia #gasztro #strand #balatoni kör #év strandétele

telex.hu logotelex.hu

341 napja

Meghalt Roberto Linguanotto, a tiramisut megalkotó cukrászmester

Meghalt Roberto Linguanotto, a tiramisut megalkotó cukrászmester

„Velencei finomságunkat egyedivé és utánozhatatlanná tette” – írta róla Veneto tartomány elnöke.

#külföld #halálhír #gasztro #cukrász #tiramisu #roberto linguanotto

telex.hu logotelex.hu

342 napja

A füge a legszexibb gyümölcs, de hogyan lesz finom is?

A füge a legszexibb gyümölcs, de hogyan lesz finom is?

Annyira meleg van, hogy termőre fordultak a fügefák is. Mi kell ahhoz, hogy ez a gyönyörű, ám túlságosan édes gyümölcs finom is legyen? Sok ötlet és recept is van a cikkben, szóval nem fügét mutatunk!

#recept #nyár #gasztronómia #gasztro #gyümölcs #füge

telex.hu logotelex.hu

342 napja

Hőségben minden étel megromlik: így vásárolj, tárolj, főzz biztonságosan

Hőségben minden étel megromlik: így vásárolj, tárolj, főzz biztonságosan

A Nébih tanácsai a legbiztonságosabb kánikulai bevásárláshoz, ételtároláshoz és főzéshez. Hűtőtáska, sok jégakku, kis adagok, hideg hűtő, jeges vízfürdő.

#élelmiszer #gasztro #hőség #nébih #kánikula #romlott élelmiszer

telex.hu logotelex.hu

344 napja

A parizerfagyit nem kérte senki, de néha kell valami hülyeség is

A parizerfagyit nem kérte senki, de néha kell valami hülyeség is

A tatabányai Roberto Cukrászda sajátos extrémsportot űz: majdnem mindenből fagyit csinálnak. Odamentünk, és megkóstoltuk, hogy milyen a lecsó-, parizer- vagy a krumplipüréfagyi.

#after #gasztro #tatabánya #helyszíni riport #fagyi #lecsó #kovászos uborka #fagylalt #parizer #roberto cukrászda

telex.hu logotelex.hu

346 napja

Egy osztrák tartomány vezetése szerint veszélyben a bécsi szelet

Egy osztrák tartomány vezetése szerint veszélyben a bécsi szelet

Alsó-Ausztriában ezért 10 ezer euróval támogatják az éttermeket, ahol lehet kapni rántott húst.

#ausztria #gasztronómia #gasztro #vendéglátás #rántott hús #alsó-ausztria

telex.hu logotelex.hu

347 napja

Mi értelme a gyümölcslevesnek?

Mi értelme a gyümölcslevesnek?

A leves meleg, és főzni kell. Gyümölcsből édesség készül. Akkor miért létezik a gyümölcsleves, ami hideg, édes, és az étkezés elején van? Lehetséges válaszok és egy nyers, jeges meggyleves és sárgabarackos verziója.

#gasztro #gyümölcs #barack #meggy #meggyleves #gyümölcsleves #barackleves

telex.hu logotelex.hu

350 napja

A jó hír, hogy nem mentek össze a mekis burgerek. A rossz hír, hogy dehogynem!

A jó hír, hogy nem mentek össze a mekis burgerek. A rossz hír, hogy dehogynem!

Olvasónk szerint évek óta zsugorodnak a burgerek, gasztrooknyomozóként vetettük magunkat a témára.

#gazdaság #infláció #gasztro #mcdonald's #hamburger #zsugorfláció #zsugorinfláció #sajtburger

telex.hu logotelex.hu

351 napja

A mackó harmadik évadában csend van, de milyen csend

A mackó harmadik évadában csend van, de milyen csend

Kijött A mackó harmadik évada, ami mostanra annyira legendássá vált, hogy mindent megtehet, még erőltetett és csendes is lehet, ha közben beszélgetni is úgy tud, mint senki más. Szpojleres kritika.

#after #kritika #sorozat #gasztro #étterem #a mackó #sorozatkritika #the bear #szakács

telex.hu logotelex.hu

353 napja

Kézzel enni jó! De akkor minek a villa?

Kézzel enni jó! De akkor minek a villa?

Minek annyi evőeszköz az asztalra, ha az emberiség évezredeken át megvolt nélkülük, és a tíz ujjunk szinte mindenféle étel elfogyasztására alkalmas? Talán meglepő, de ennek legfőbb oka nem a higiénia.

#észkombájn #gasztronómia #evés #gasztro #villa #kés #evőeszköz #kanál

telex.hu logotelex.hu

359 napja

Ön készíti a nyár legvadabb lecsóját? Küldje el, és mi megfőzzük!

Ön készíti a nyár legvadabb lecsóját? Küldje el, és mi megfőzzük!

Merne kurkumát és olajos halat tenni a lecsóba? Biztos benne, hogy senki más nem készíti úgy a lecsóját, ahogy ön? Küldje el nekünk a receptet, és mi megfőzzük a legvagányabb verziót!

#recept #nyár #gasztro #felhívás #lecsó

telex.hu logotelex.hu

361 napja

A fagyasztott gyümölcs találkozása a reszelővel

A fagyasztott gyümölcs találkozása a reszelővel

Az egyetlen desszert, aminek értelme van 35 fok felett a szilánkos, jeges gyümölcs. Hogyan lesz kanalas jégkásás desszert belőle és hogyan a gyümölcslevekből? Mivel kell kombinálni, hogy izgalmas legyen?

#recept #nyár #jég #gasztro #hőség #gyümölcs #fagyi #fagylalt #jégkása #granita

telex.hu logotelex.hu

361 napja

Még több cikk…