5 tipp, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a húsvétot
A nagyobb zsír-, cukor- és fehérjetartalmú ételek nehezebben emészthetők. Emiatt azoknak, akik hajlamosak az emésztési panaszokra, például gyomorégésre vagy puffadásra, érdemes óvatosabban bánni az ételekkel. Különösen húsvét ünnepén, mikor hagyományosan egy böjti időszakot törünk meg a kiadós étkezésekkel. Íme néhány hasznos tipp, hogy zavartalanul élvezhessük a húsvéti lakomákat.
blikk.hu
484 napja
A gyomrunkban, sőt a beleinkben is vannak ízlelőbimbók
Amikor beleszürcsölünk egy tál levesbe, a nyelvünket elárasztják a zsíros, sós, zöldséges ízek, de ez csak egy hosszú történet kezdete. A gyomrunkban, de még a beleinkben is érzünk ízeket, de miért és hogyan, és főleg: milyeneket?
telex.hu
495 napja
Rákellenes, gyulladáscsökkentő étel, ami védi a szívet is: így használd fel a karfiolt 8-féleképpen a konyhában
Karfiolból számos laktató, egészséges étel készíthető, áldásos hatásai miatt megéri ezzel a sokoldalú keresztesvirágú zöldséggel színesíteni a mindennapok étrendjét.
femina.hu
521 napja
Vigyázz! Ezek az ételkombinációk veszélyesek! Nem mindegy, mit mivel eszel!
Az ételeket legtöbben az alapján határozzuk meg, hogy egészséges, avagy sem.
metropol.hu
533 napja
Próbáld ki az évindító diétát! Csupán 4 nap és csak úgy olvadnak a kilók
Sokan küzdünk azzal, hogy januárban többet eszünk a megszokottnál, hiszen az ünnepek még mindig éreztetik a hatásukat, és az időjárás is erre sarkall minket. Ám ez a könnyed diéta segít abban, hogy újra formába lendüljünk!
ripost.hu
534 napja
Beütött karácsonykor a kajakóma? Több tudományos magyarázat is van rá
Nem friss civilizációs ártalom, hogy elálmosodunk, fáradtnak érezzük magunkat a nagy trakták után, évezredek óta ebben vagyunk. Egy sok ételünkben megtalálható aminosav a felelős a punnyadásért, de lelki okai is lehetnek a jóllakott bebólintásnak.
telex.hu
558 napja