Nyarunk legfrissítőbb itala a savanyú uborkás limonádé

Nyarunk legfrissítőbb itala a savanyú uborkás limonádé

Mindenki meglepődik azon, ha savanyúságok levét teszik a limonádékba vagy az üdítőkbe, pedig a legjobb nyári italok pont így kezdődnek, így gondolta ezt Újházy Ede és Dua Lipa is – alkohollal vagy anélkül.

#ital #gasztronómia #gasztro #üdítő #citrom #savanyúság #limonádé

telex.hu logotelex.hu

5 órája

A tökéletes, zöld lasagne titka

A tökéletes, zöld lasagne titka

Durvára vágott szalonna, paradicsomszósz, ragu, zeller, sűrű paradicsompüré, besamel, parmezán, és még egyáltalán nincs vége.

#külföld #deutsche welle #gasztro #bologna #lasagne

telex.hu logotelex.hu

11 órája

Létezik könnyű, zöldséges, színes, nyári magyar konyha

Létezik könnyű, zöldséges, színes, nyári magyar konyha

Nyáron is csak lángos és körömpörkölt? Pedig létezik zöldséges, színes, friss oldala a magyar konyhának, most megmutatjuk, mit főzzön, aki könnyű kánikulakonyhát szeretne hazai keretek közt.

#nyár #gasztronómia #gasztro #zöldségek #zöldség #magyar konyha

telex.hu logotelex.hu

29 órája

Feldolgozott helyett házit: vajkrém két alapanyagból

Feldolgozott helyett házit: vajkrém két alapanyagból

Adalékok nélküli, hűtve azonnal kenhető vaj, amit pár perc előállítani, és nem csak azért éri meg, mert a bolti vajkrémek egyszerűen nem finomak.

#gasztronómia #gasztro #kenyér #vaj #szendvics #tejtermék #tejföl #feldolgozott élelmiszer #vajkrém

telex.hu logotelex.hu

4 napja

Csigát, tücsköt, hangyát és rántott húsos szendvicset ettem, hogy megértsem a dán gasztronómia sikerének titkát

Csigát, tücsköt, hangyát és rántott húsos szendvicset ettem, hogy megértsem a dán gasztronómia sikerének titkát

Koppenhágai gasztrotúra-napló a világ legjobb éttermének fermentáló laboráról, pékségeiről, szendvicseiről, mexikói büféjéről, és beszélgetések a mögöttük álló megszállott emberekkel.

#disney #gasztronómia #disney+ #gasztro #dánia #a mackó #fine dining #koppenhága #rántott hús #noma

telex.hu logotelex.hu

6 napja

A 3000 éves módszer, ami a legjobb szaftos csirkéhez vezet

A 3000 éves módszer, ami a legjobb szaftos csirkéhez vezet

Amennyire népszerű, annyira könnyű elrontani a csirkemell sütését, ezért most az egyik legrégebbi, egyben legfurcsább módszert próbáltuk ki, ami nemcsak összetételében, de aktivitásában is eltér a megszokottaktól.

#hús #gasztronómia #csirke #gasztro #főzés #kínai konyha #pác #marinálás

telex.hu logotelex.hu

15 napja

Tudja, hogyan fogod megszeretni a zellert

Tudja, hogyan fogod megszeretni a zellert

Albrecht Tamás most Pest belvárosában, a Cabrióban főz, a kereteket elengedve, az alapanyagból kiindulva találja meg minden zöldségnek a leginkább szerethető oldalát. Étteremajánló.

#gasztronómia #gasztro #kaszinótojás #étterem #zöldségek #zeller #cabrio #étteremajánló #albrecht tamás

telex.hu logotelex.hu

16 napja

2025-ben is keresik a Balatonon az Év Strandételét

2025-ben is keresik a Balatonon az Év Strandételét

A Balatoni Kör hirdette verseny zsűrijében idén is ott lesz a Telex munkatársa.

#balaton #gasztro #balatoni kör #év strandétele #év strandétel

telex.hu logotelex.hu

17 napja

Mire jó a gőz a konyhában?

Mire jó a gőz a konyhában?

És miért nem csak látványelem a bambuszpároló? Minden, amit tudni kell a kerek, fonott eszközök és a gőz áldásos hatásairól, és arról, mit, hogyan érdemes benne készíteni.

#gasztronómia #gasztro #főzés #gőzpárolás #bambuszpároló

telex.hu logotelex.hu

18 napja

Az őriszentpéteri Pajta lett az idei Év Étterme a Dining Guide szerint

Az őriszentpéteri Pajta lett az idei Év Étterme a Dining Guide szerint

Az idei évtől már pizzázókat is ajánl a gasztronómiai kalauz.

#gasztro #étterem #akács istván #pajta #őriszentpéter #dining guide #év étterme díj

telex.hu logotelex.hu

19 napja

Mitől olyan büdös, és mégis a legfinomabb magyar sajt a pálpusztai?

Mitől olyan büdös, és mégis a legfinomabb magyar sajt a pálpusztai?

Semmi köze nincs Pálpusztához, családi viszályokat szít, a hazai gasztronómia kineveti, pedig a legkarakteresebb, legkülönlegesebb magyar sajt, ami erős szaga miatt vált stigmatizálttá.

#észkombájn #gasztro #tejipar #sajt #baktérium #tejtermék #pálpusztai

telex.hu logotelex.hu

23 napja

Datolya: ahol a gasztrovideók és az ókori gasztronómia összeérnek

Datolya: ahol a gasztrovideók és az ókori gasztronómia összeérnek

Divat lett datolyát enni: nemcsak azt fedezte fel a TikTok- és Insta-reelek világa, hogy finom, de azt is, hogy egészséges. A hype annyira jogos, hogy már megvan 3000 éves. Hogyan ér körbe a gasztrotörténet egy édes aszalt gyümölcs körül?

#instagram #recept #gasztronómia #gasztro #tiktok-trend #datolya #aszalt gyümölcs

telex.hu logotelex.hu

24 napja

A gluténmentes kenyér, ami nem helyettesít, hanem akar valamilyen lenni

A gluténmentes kenyér, ami nem helyettesít, hanem akar valamilyen lenni

Glutén nélkül kenyeret sütni szinte lehetetlennek tűnő kihívás, kovásszal és adalékanyagok nélkül végképp. Évtizedes kísérletezés eredményeképpen ezt valósítja meg mégis a Gyógyító Kenyerek pékség.

#gasztronómia #diéta #gasztro #gluténmentes #pékség #liszt #ételallergia #gluténérzékenység #pék #gluténallergia

telex.hu logotelex.hu

25 napja

Nem fúziós, nem újragondolt, mégis ez a legjobb főzelék

Nem fúziós, nem újragondolt, mégis ez a legjobb főzelék

Ha egy lábosba tesszük a tavasz kedvenc friss zöldségeit, és nem finomfőzeléknek, hanem thai currynek készítjük el őket, akkor azt hogyan kell hívni? És számít, mi a neve, ha iszonyú jó?

#tavasz #gasztronómia #gasztro #főzőiskola #zöldségek #curry #spárga #thai #újkrumpli

telex.hu logotelex.hu

30 napja

Amilyen bizarr, annyira egyszerű – a szigetközi ecetes halból még a szálkák is eltűnnek

Amilyen bizarr, annyira egyszerű – a szigetközi ecetes halból még a szálkák is eltűnnek

Rántott hal, rántott karfiol, csirke, cukkini: nincs olyan, amit ne lehetne elrakni a győri ecetes lében. A szigetközi halászatra visszavezethető, tartósításra használt győri ecetes hal receptjét generációról generációra örökítik a megyében, de a régión kívül egyre kevésbé ismert már. Pedig még a vasárnapi ebéd maradékmentésére is jó.

#hal #recept #gasztro #szigetköz #helyben #ecetes hal

telex.hu logotelex.hu

31 napja

Először finnyognak, hogy fúj, here, utána csodálkoznak, hogy milyen finom

Először finnyognak, hogy fúj, here, utána csodálkoznak, hogy milyen finom

Megjelent az első magyar szakácskönyv, ami belsőségekről szól: a fejtől a vesén át, a herén keresztül a farokig. Miért olyan csodálatos, egészséges, fenntartható és jó dolog szokatlan alkatrészeket enni?

#szív #hús #gasztronómia #gasztro #vese #szakácskönyv #szakács #máj #belsőség #sertésfarok

telex.hu logotelex.hu

33 napja

Pálmaolaj nem, klopfoló viszont kell a legjobb házi győri kekszhez

Pálmaolaj nem, klopfoló viszont kell a legjobb házi győri kekszhez

A legismertebb hazai keksz régi receptje olyasmi, amit valójában mind jól ismerünk. Egyetlen kulcsalapanyagtól lesz sokkal jobb a házi verziója minden zacskósnál, és egy meglepően egyszerű eszközzel válik autentikus másolattá.

#recept #győr #gasztronómia #gasztro #édesség #keksz #helyben #győri édes

telex.hu logotelex.hu

36 napja

Egy esztergomi Michelin-csillagos étterem fogja etetni Jennifer Lopezt

Egy esztergomi Michelin-csillagos étterem fogja etetni Jennifer Lopezt

A magyarországi koncertet szervező iroda tulajdonosa azt mondta, járt korábban néhány Michelin-csillagos étteremben, de amit ezen a családias hangulatú helyen tapasztalt, az mindet felülmúlta.

#after #esztergom #gasztro #koncert #étterem #jennifer lopez

telex.hu logotelex.hu

37 napja

A gombapörköltnek is van egy titka

A gombapörköltnek is van egy titka

Közkívánatra tanuljuk meg elkészíteni azt a pörköltet, ami a gombászok körében és a pörköltek között sem a legnépszerűbb, pedig csak egyetlen dolog a fontos, hogy jó legyen.

#recept #vegetáriánus #gasztronómia #gasztro #főzőiskola #elronthatatlan receptek #gomba #laskagomba #kezdőknek #pörkölt #gombapörkölt

telex.hu logotelex.hu

39 napja

A tökéletes szabadság tányéron – ettől jó a legvadabb budapesti étterem

A tökéletes szabadság tányéron – ettől jó a legvadabb budapesti étterem

Olykor öncélú, kiakasztó, mégis jó ideje Huszár Krisztián konyháján, a Vietnámi gulyásban lehet a legbátrabb, legszabadabb, de még épp a legérthetőbb ázsiai–magyar ételeket találni Budapesten.

#gasztronómia #gasztro #étterem #étteremajánló #vietnámi gulyás

telex.hu logotelex.hu

42 napja

A gasztroforradalom megállt, közérthető, jó minőségű ételekre van szükség

A gasztroforradalom megállt, közérthető, jó minőségű ételekre van szükség

Japán–spanyol fúziós étterem nyílik a hetekben Budán, amely mögött az Olimpia étteremben nevelkedett generáció egyik séfje, Garai Ádám, és a pesti tapaséttermeiről ismert csapat áll.

#séf #gasztro #étterem #ramen #szakács #étteremajánló #japán konyha #gasztroforradalom #spanyol konyha #olimpia étterem

telex.hu logotelex.hu

43 napja

Miért érzik szappanízűnek sokan a koriandert, és miért imádják mások?

Miért érzik szappanízűnek sokan a koriandert, és miért imádják mások?

Korianderimádók és -utálók, miért nem érthetitek meg egymást? Bár az ételpreferenciák gyakran misztikusnak tűnnek, itt genetikai ok áll a háttérben.

#észkombájn #gasztro #fűszer #ízlelés #koriander #zöldfűszer

telex.hu logotelex.hu

44 napja

Fagyasztott prémium nápolyi pizza, kellesz-e a világnak?

Fagyasztott prémium nápolyi pizza, kellesz-e a világnak?

Már lehet házhoz szállítással fagyasztott nápolyi pizzát rendelni. Hogy milyen élethelyzetre ad választ ez az opció, az rejtély, de mivel a termék mégis népszerű, teszteltük. Jobb-e a gurmé fagyasztott pizza a bolti mirelitnél?

#gasztronómia #gasztro #pizza #fagyasztás #nápolyi pizza

telex.hu logotelex.hu

47 napja

Sokkoló élmény megkóstolni a csokoládét, ami valóban kakaóbabból készül

Sokkoló élmény megkóstolni a csokoládét, ami valóban kakaóbabból készül

A Győr-Moson-Sopron megye eldugott pici falujában élő házaspár a világ leggondosabb kakaóültetvényeiről szerzi, pörköli, őrli, készíti a csokoládét, hogy megmutassák, hány ezer árnyalata lehet a csokinak.

#gasztro #kakaó #kakaóbab #csokoládé #győr-moson-sopron #helyben #albertkázmérpuszta #bean-to-bar

telex.hu logotelex.hu

49 napja

Ételek, amikről sosem gondolnánk, hogy magyarok

Ételek, amikről sosem gondolnánk, hogy magyarok

Máj agyvelővel, perec formára font kalács, savanyú káposztás hal – nem a gulyás–pörkölt vonalú magyar konyha ez. Szuper kisalföldi ételek, amiket kevesen ismernek.

#gasztronómia #gasztro #győr-moson-sopron #káposzta #perec #harcsa #lepénykenyér #helyben

telex.hu logotelex.hu

55 napja

Tíz percem van, kiugrom a boltba, mi legyen az ebédem?

Tíz percem van, kiugrom a boltba, mi legyen az ebédem?

Csak a boltba tudok leugrani valami ebédnek valóért, mik a lehetőségek a péksütemény-üdítő kombón túl? Minden, amit egy bolt kínálatából pár perc alatt össze lehet hozni ebédre, akár az irodában is.

#ebéd #gasztronómia #gasztro #bolt #irodai ebéd #humusz #babsaláta

telex.hu logotelex.hu

62 napja

Így változtatta meg a dánok táplálkozását a rozskenyér tíz év alatt

Így változtatta meg a dánok táplálkozását a rozskenyér tíz év alatt

A dánok egyetlen termék népszerűsítésével tették sokkal egészségesebbé az egész ország táplálkozását, mindössze tíz év alatt. Mindennap egy alma? Mindennap egy rozskenyér!

#észkombájn #gasztronómia #egészséges étkezés #gasztro #skandináv #kenyér #dán #pékáru #gabona #táplálkozás #teljes kiőrlésű #rozskenyér

telex.hu logotelex.hu

62 napja

Menü